cpt. Cook
 

Hašé Parmentier
(Hachis Parmentier)

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

Houbový gratin s masovými kuličkami

Hovězí kofta

Hovězí maso Bangkok

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

Hovězí sekaný biftek

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Kabáb z mletého masa

Karbanátky na čirpánský způsob

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami

Karbanátky s rajskou omáčkou

Karbanátky se žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karbanátky ve smetanové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg mletého hovězího masa, 1/8 l smetany, 1/2 lžíce sekané zelené petrželky, 4 lžíce strouhanky, sůl, bílý pepř,

Na omáčku: 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce sekané zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mletého masa vpracujte smetanu, strouhanku, sekanou petrželku případně i nastrouhanou cibuli, ochuťte solí a bílým pepřem. Z připravené hmoty lžící vykrojte po dvou kouscích na porci a navlhčenou rukou je vytvarujte. Na pánvi při střední teplotě zpěňte máslo, karbanátky na něm z obou stran opečte do zlatova, vyjměte a uložte na talíř. Pánví potřásejte, aby se nepřichytily. Dopečené být nemusí, dojdou v omáčce. Do vypečeného tuku vsypte mouku, přidejte papriku, dobře zamíchejte a vlijte kyselou smetanu. Nechte přejít varem a podle chuti dosolte a opepřete. Mleté řízky vložte do omáčky a na mírném ohni poduste. Hotové ozdobte petrželkou.

www.tacos.cz Náš tip: Když se karbanátek přichytí na pánev, odtáhněte ji ze sporáku a chvíli počkejte. Asi po minutě se většinou uvolní.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory, fazolky se špekem nebo krokety a míchaný salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1667x    verze pro tisk