cpt. Cook
 

Karbanátky s rajskou omáčkou

Karbanátky se žampióny

Karbanátky ve smetanové omáčce

Karbanátky z pečeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Karbenátky na grilu

Karbenátky se sýrem na grilu

Karpatské šišky

Kebapčata

Kedlubnový parmentier
(Hachis parmentier au chou-rave)

Maroko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Kefta a kuskus s grilovanými meruňkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg mletého jehněčího masa, 1/2  vejce, 1/4 šálku jemně nakrájené cibule, 1/2 šálek strouhanky, 1/2 lžíce nasekané ploché zelené petrželky, 1/2 lžíce koriandrových lístků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mleté skořice,

kuskus: 1/2 šálku kuskusu, 1/2 šálek slepičího vývaru, 1/2 šálku nakrájené salátové okurky, 2  meruňky, 1/4 šálku vlašských ořechů,

omáčka: 1/2 šálku řeckého bílého jogurtu, 1/2 lžíce máty peprné, 1/4 lžičky cayenského pepře

zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse promícháme lehce rozšlehané vajíčko, nadrobno nakrájenou cibuli, chlebovou strouhanku, petrželku a koriandr, utřený česnek, sůl, drcený kmín a skořici. Přidáme mleté jehněčí a dobře promícháme. Rozdělíme na porce, každou zformujeme do válečku a necháme 15 minut odpočinout. Potom navlékneme na kovové jehly, dobře k nim přimáčkneme a před grilováním necháme 30 minut vychladit.

www.tacos.cz Na grilu nad žhnoucím dřevěným uhlím ogrilujeme z obou stran rozpůlené a vypeckované meruňky 4 - 6 minut celkem, až jsou prohřáté uvnitř a slupka lehce zuhelnatělá. Když trochu vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostky. Na pomazaný gril dáme maso a grilujeme 10 - 12 minut, dokud není propečené (asi 75 °C uprostřed). Uprostřed grilování je jednou opatrně otočíme na druhou stranu.

www.tacos.cz Na kuskus přivedeme k varu v hrnci vývar, vmícháme kuskus a necháme 5 minut rozležet. Vidličkou načechráme, aby nebyl slepený, vmícháme okurky, polovinu meruněk a lehce opražené ořechy. V jiné míse promícháme jogurt s druhou půlkou meruněk, nadrobno nasekanou mátou a kajenským pepřem. Keftu (v Maroku je to označení pro mleté maso, hovězí, jehněčí nebo jejich směs) podáváme s kus-kusem a meruňkovo-jogurtovou omáčkou.

vloženo 29.06.2014    zobrazeno 1345x    verze pro tisk

Kefta tažín

Kjufty
(Kofta)

Kjufty na karí

Klasická sekaná po americku
(Classic meat loaf)

Klopsy ve smetanové omáčce

Knedlíčky v citrónové omáčce

Kokosovo-harisové masové kuličky

Kořeněné masové kuličky Čcha-Wan-Tsi

Köttbullar
(Švédské masové kuličky)