cpt. Cook
 

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Karbonářské makaróny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kardinálské špagety

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 10 dkg libové slaniny, 15  vajec, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 15 dkg parmezánu (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, troškou soli a špetkou pepře. Dáme stranou. V dostatečně velkém hliněném kastrolu osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na proužky. Stáhneme z ohně a postavíme ji stranou tak, aby zůstala teplá.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu s osmahnutou slaninou. Přidáme rozšlehaná vejce a rychle promícháme. Znovu postavíme na oheň. Po dobu ohřívání promícháváme a stáhneme z ohně, když se vejce začnou srážet. Podáváme v tomtéž kastrolu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1742x    verze pro tisk

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Kolínka s taveným ementálem

Kolínka v bešamelu

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Kuskus se zeleninou