cpt. Cook
 

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Perciatelli se sardinkami

Perciatelli con le sarde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin perciatelli nebo bucatini, 30 dkg čerstvých sardinek, 20 dkg divokého salátového fenyklu, 2  ančovičky, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 lžíce rozinek, 1/2  cibule, šafrán, 1/2 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozinky namočíme do teplé vody. Fenykl očistíme a asi 10 minut povaříme ve velkém hrnci v osolené vodě. Změklý vytáhneme, necháme okapat, vodu nevyléváme. Když fenykl trochu zchládne, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme ho nadrobno. Sardinkám odřízneme hlavy a vykostíme je, z každé máme dvě filátka. Opláchneme je a osušíme. Na pánvi na oleji smažíme drobně nakrájenou cibuli spolu s ančovičkami zbavenými soli a kostí. Když cibule změkne, přidáme fenykl, piniové oříšky, okapané rozinky, sůl a pepř. V trošce vody z fenyklu rozpustíme šafrán, přidáme jej do směsi a pak do pánve dáme na 10 minut i sardinky, neotáčíme je.

www.tacos.cz Ve fenyklové vodě uvaříme perciatelli nebo bucatini al dente. Ocezené vrstvíme do zapékací mísy na střídačku se sardinkovou omáčkou. Posypeme povrch strouhankou a na několik minut dáme pod gril zhnědnout. Chutnají horké i později za studena.

vloženo 16.03.2012    zobrazeno 1841x    verze pro tisk

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara