cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Perciatelli se sardinkami

Perciatelli con le sarde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin perciatelli nebo bucatini, 30 dkg čerstvých sardinek, 20 dkg divokého salátového fenyklu, 2  ančovičky, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 lžíce rozinek, 1/2  cibule, šafrán, 1/2 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozinky namočíme do teplé vody. Fenykl očistíme a asi 10 minut povaříme ve velkém hrnci v osolené vodě. Změklý vytáhneme, necháme okapat, vodu nevyléváme. Když fenykl trochu zchládne, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme ho nadrobno. Sardinkám odřízneme hlavy a vykostíme je, z každé máme dvě filátka. Opláchneme je a osušíme. Na pánvi na oleji smažíme drobně nakrájenou cibuli spolu s ančovičkami zbavenými soli a kostí. Když cibule změkne, přidáme fenykl, piniové oříšky, okapané rozinky, sůl a pepř. V trošce vody z fenyklu rozpustíme šafrán, přidáme jej do směsi a pak do pánve dáme na 10 minut i sardinky, neotáčíme je.

www.tacos.cz Ve fenyklové vodě uvaříme perciatelli nebo bucatini al dente. Ocezené vrstvíme do zapékací mísy na střídačku se sardinkovou omáčkou. Posypeme povrch strouhankou a na několik minut dáme pod gril zhnědnout. Chutnají horké i později za studena.

vloženo 16.03.2012    zobrazeno 1781x    verze pro tisk