cpt. Cook
 

Spaghetti carbonara

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Spaghetti carbonara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg kvalitních špaget, 20 dkg pancetty nebo guanciale, 8  žloutků, 2 dl smetany, 1/2 dl zeleninového vývaru, parmazán, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny uvaříme na skus v dostatečném množství vydatně osolené vody. Pancettu nakrájíme na malé kostičky a nasucho nebo na velmi malém množství olivového oleje orestujeme na rozpálené pánvi dokřupava. V míse promícháme metličkou smetanu se žloutky. Křupavou pancettu vyndáme z pánve a slijeme vyrestovaný tuk. Zeleninový vývar vlijeme do té samé pánve a odvaříme jím výpek z pancetty. Do vaječné směsi přidáme pár lžic slané vody z těstovin. Uvařené těstoviny přeneseme rovnou z hrnce, kde se vařily, do pánve s vývarem. Ihned přidáme směs smetany a žloutků, promícháme a již nezahříváme. Necháme těstoviny obalit ve směsi žloutků a smetany. Na talířích vydatně opepříme čerstvě mletým pepřem, zasypeme křupavou pancettou a strouhaným parmezánem.
vloženo 05.02.2012    zobrazeno 1845x    verze pro tisk

Spaghetti con zucchine croccanti e feta
(Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta)

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky