cpt. Cook
 

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Spaghetti carbonara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg kvalitních špaget, 20 dkg pancetty nebo guanciale, 8  žloutků, 2 dl smetany, 1/2 dl zeleninového vývaru, parmazán, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny uvaříme na skus v dostatečném množství vydatně osolené vody. Pancettu nakrájíme na malé kostičky a nasucho nebo na velmi malém množství olivového oleje orestujeme na rozpálené pánvi dokřupava. V míse promícháme metličkou smetanu se žloutky. Křupavou pancettu vyndáme z pánve a slijeme vyrestovaný tuk. Zeleninový vývar vlijeme do té samé pánve a odvaříme jím výpek z pancetty. Do vaječné směsi přidáme pár lžic slané vody z těstovin. Uvařené těstoviny přeneseme rovnou z hrnce, kde se vařily, do pánve s vývarem. Ihned přidáme směs smetany a žloutků, promícháme a již nezahříváme. Necháme těstoviny obalit ve směsi žloutků a smetany. Na talířích vydatně opepříme čerstvě mletým pepřem, zasypeme křupavou pancettou a strouhaným parmezánem.
vloženo 05.02.2012    zobrazeno 1785x    verze pro tisk

Spaghetti con zucchine croccanti e feta
(Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta)