cpt. Cook
 

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Špagety s česnekem, olejem a feferonkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg špaget, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce chilli papriček peperoncino, 1/2 lžíce zelené petrželky nadobno nasekané
zkopírováno z http://www.tacos.cz Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Ostrou červenou papričku peperoncino (nebo jinou čerstvou chilli papričku) podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky. V menší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek s papričkou. Na mírném ohni opékáme, až se česnek začne zbarvovat. Sejmeme z ohně a lehce osolíme. V hrnci mezitím přivedeme k varu vodu, vložíme špagety, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme bez pokličky podle návodu al dente. Pak je scedíme a promícháme s osmahnutým česnekem, peperoncinem a olivovým olejem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
vloženo 13.09.2008    zobrazeno 2389x    verze pro tisk

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti con zucchine croccanti e feta
(Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta)