cpt. Cook
 

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Linguine s ricottou a bylinkami

Linguine con ricotta e le erbe fini

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg linguine, sůl, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 2 lžíce nastříhané pažitky, 2 lžíce nasekané hladké zelené petrželky, 1/2 lžíce čerstvého tymiánu, 1/2 lžička rozmarýnu, 1/2 šálek ricotty, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a vložíme těstoviny, opatrně je stlačujeme, až jsou celé zakryté vodou. Vaříme při vysoké teplotě, často promícháváme, dokud nejsou linguine al dente, na povrchu měkké, uvnitř ještě tvrdkavé. Trochu vody z těstovin si odložíme a hotové je zcedíme. V servírovací míse prohodíme těstoviny s olejem a nasekanými bylinkami. Přidáme ricottu a štědře černého pepře a opět prohodíme. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trochu vody z vaření. Ihned podáváme.
vloženo 24.11.2013    zobrazeno 1352x    verze pro tisk

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou