cpt. Cook
 

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní špagety po sicilsku

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 15 solených ančoviček, 15 dkg másla, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 215 dkg dozrálých rajčat, 10  černých oliv, 1/2 lžička malých kaparů, 1/2 malá feferonka, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 špetka dobromysli, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ančovičky zbavíme soli pod proudem vody z vodovodu, odstraníme kosti a nakrájíme na kousky. V kastrolu osmahneme na oleji a másle na velmi mírném ohni česnek, pokrájený na kolečka. Pak přidáme ančovičky. Udržujeme velmi mírný oheň. Přidáme vypeckované černé olivy, kapary a dužninu z rajčat rozkrájenou na kousky. Necháme několik minut povařit. Než sundáme jídlo z ohně, osolíme, opepříme, přidáme feferonku, sekanou petrželku a špetku dobromysli.

www.tacos.cz Zvlášť dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Občas přitom těstovinu zamícháme.

www.tacos.cz Těstovinu necháme odkapat, dáme ji do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Hned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2250x    verze pro tisk

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)