cpt. Cook
 

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masový nákyp s makaróny

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Námořnické špagety

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 15 solených ančoviček, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 150 dkg dozrálých rajčat, 3 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odsolíme ančovičky, zbavíme kostí a nakrájíme je na větší kousky. Lehce je osmažíme v širokém kastrolu s pokrájenými stroužky česneku. Když se česnek začíná barvit do zlatova, přidáme rajčata. Vaříme několik minut na pomalém ohni. Než stáhneme z ohně, přidáme pepř podle chuti.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vařící vody, lehce osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji odkapat, vhodíme do kastrolu s omáčkou a zamícháme, aby získala tu správnou chuť. Pokrm dáme na servírovací mísu a vydatně ho posypeme posekanou petrželkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2094x    verze pro tisk