cpt. Cook
 

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg linguine, 1/2 lžíce olivového oleje, 10 dkg choriza, 22.15 dkg hrášku mraženého, 2 lžíce nasekané máty peprné, 2 lžíce ploché zelené petrželky, 6 dkg parmezánu, 6 cl citrónové šťávy, 1/2 stroužek česneku, 6 cl extra virgin olivového oleje, mandle, 10 g parmezánu na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny uvaříne v dobře osolené vodě al dente a zcedíme je. Současně s nimi rozpálíme olej ve velké pánvi a osmažíme na něm na tenká kolečka nakrájenou chorizo klobásu dokřupava, asi 4 minuty. Dáme ji stranou. Polovinu rozmrazeného hrášku zpracujeme v mixéru nebo food procesoru spolu s nasekanou mátou, petrželkou, většinou strouhaného parmazánu, posekaným česnekem a citrónovou šťávou. Za chodu pak přiléváme olej, až je směs hladká, nakonec ještě pulsem zašleháme zbytek hrášku. Těstoviny a hráškové pesto promícháme na pánvi s chorizem, prohazujeme na mírném plameni 2 minuty do úplného prohřátí. Podáváme posypané opraženými kousky mandlí, hoblinkami parmazánu a lístky máty.
vloženo 27.11.2016    zobrazeno 850x    verze pro tisk

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou