cpt. Cook
 

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Karbonářské makaróny

Kardinálské špagety

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Kolínka s taveným ementálem

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Kolínka v bešamelu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2 šálek mléka, 1/4  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  bobkový list, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 10 dkg čedaru, 20 dkg kolínek, 2 lžíce parmezánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko svaříme s kouskem cibule, bobkovým listem a rozmáčknutým stroužkem česneku a necháme asi 15 minut marinovat, potom tyto přísady odstraníme. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a metlou vmícháme mouku, během minuty za stálého míchání osmahneme a potom postupně všleháme mléko. Necháme povařit do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, osolíme, důkladně opepříme a promícháme s výrazným strouhaným sýrem, například zralým čedarem. Když jsem použil francouzský mimolette, byl prostě výborný. Kolínka, nejlépe italská varianta chifferi z tvrdé pšenice, vhodíme do osolené vařící vody a uvaříme. Když ještě nejsou úplně al dente, slejeme z nich vodu a promícháme je se sýrovým bešamelem. Směs přemístíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme povrch strouhaným parmezánem a rychle zapečeme, až povrch zrůžoví.
vloženo 10.12.2011    zobrazeno 1147x    verze pro tisk

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Kuskus se zeleninou