cpt. Cook
 

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů
(Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne)

Karbonářské makaróny

Kardinálské špagety

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Klasické timballo
(Timballo - la versione tradizionale)

Kolínka s taveným ementálem

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Kolínka v bešamelu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2 šálek mléka, 1/4  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  bobkový list, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 10 dkg čedaru, 20 dkg kolínek, 2 lžíce parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko svaříme s kouskem cibule, bobkovým listem a rozmáčknutým stroužkem česneku a necháme asi 15 minut marinovat, potom tyto přísady odstraníme. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a metlou vmícháme mouku, během minuty za stálého míchání osmahneme a potom postupně všleháme mléko. Necháme povařit do zhoustnutí. Odstavíme z ohně, osolíme, důkladně opepříme a promícháme s výrazným strouhaným sýrem, například zralým čedarem. Když jsem použil francouzský mimolette, byl prostě výborný. Kolínka, nejlépe italská varianta chifferi z tvrdé pšenice, vhodíme do osolené vařící vody a uvaříme. Když ještě nejsou úplně al dente, slejeme z nich vodu a promícháme je se sýrovým bešamelem. Směs přemístíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme povrch strouhaným parmezánem a rychle zapečeme, až povrch zrůžoví.
vloženo 10.12.2011    zobrazeno 1840x    verze pro tisk

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Krémové houbové lasagne

Kuskus se zeleninou

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne na pánvi
(Lasagne in padella)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s čekankou
(Lasagne al radicchio)

Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou
(Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia)