cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cannelloni po katalánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg cannelloni, 30 dkg libového telecího masa, 1/2  kuřecí prsíčko, 1/2  jehněčí mozeček (ke zjemnění náplně), 15 dkg domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 15 dkg procezených rajčat, 1/2  cibule, 1/2 sklenka sherry, 15 dkg parmezánu nebo gruyéru, máslo, sůl, mletý pepř,

Bešamelová omáčka: 2.15 dkg másla, 2.15 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka

zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na másle a oleji nakrájené telecí maso a kuřecí prsíčka. Potom přidáme šunku, nakrájenou na proužky, a nakonec mozeček, pokrájený na kousky, předvařený a odblaněný. Obsah pokropíme sherry a když se odpaří, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny. Stáhneme z ohně a počkáme, až se trochu ochladí. Potom na prkénku pokrájíme a ponecháme na náplň.

www.tacos.cz Čtverečky cannelloni dáme vařit zvlášť ve vydatném množství osolené vody podle instrukcí na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme vrstvu bešamelové omáčky, posypeme strouhaným sýrem a nakonec přidáme několik malých plátků másla, rozložených po celém povrchu.

www.tacos.cz Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2200x    verze pro tisk

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)