cpt. Cook
 

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Cannelloni plněné tvarohem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1215 vaječných cannelloni, 60 dkg měkkého tvarohu nebo čerstvého sýra (Burgos, Villalón), 10 dkg parmazánu, 1/2  vejce, 1/2  žloutek, 1/2 sklenka koňaku, 1/2 lžíce moučkového cukru, 3 snítky zelené petrželky, 3 snítky čerstvé majoránky, 1/2 špetka mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku velmi jemně mletého,

K ochucení a gratinování: 30 dkg rajské omáčky, 2 sklenky smetany nebo tekuté šlehačky, 15 dkg másla, 15 dkg parmazánu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozšleháme celé vejce a žloutek spolu se skořicí, strouhaným muškátovým ořechem, troškou soli a nadrobno posekaných vonných bylin. Přidáme cukr a koňak. Tvaroh procedíme a rozděláme na kousky vidličkou. Přidáme sýr a zamícháme. Přidáme rozšlehané vejce a hmotu znovu dobře promícháme.

www.tacos.cz Čtverečky cannelloni (4 ks na porci) dáme vařit zvlášť do vydatného množství osolené vody a vaříme podle instrukcí uvedených na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme nejprve smetanu a potom rajskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik malých plátků másla. Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.

www.tacos.cz Poznámka: Je-li náplň příliš měkká, přidáme několik mletých sucharů María.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3298x    verze pro tisk

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)