cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Cannelloni plněné tvarohem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1215 vaječných cannelloni, 60 dkg měkkého tvarohu nebo čerstvého sýra (Burgos, Villalón), 10 dkg parmezánu, 1/2  vejce, 1/2  žloutek, 1/2 sklenka koňaku, 1/2 lžíce moučkového cukru, 3 snítky zelené petrželky, 3 snítky čerstvé majoránky, 1/2 špetka mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku velmi jemně mletého,

K ochucení a gratinování: 30 dkg rajské omáčky, 2 sklenky smetany nebo tekuté šlehačky, 15 dkg másla, 15 dkg parmezánu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozšleháme celé vejce a žloutek spolu se skořicí, strouhaným muškátovým ořechem, troškou soli a nadrobno posekaných vonných bylin. Přidáme cukr a koňak. Tvaroh procedíme a rozděláme na kousky vidličkou. Přidáme sýr a zamícháme. Přidáme rozšlehané vejce a hmotu znovu dobře promícháme.

www.tacos.cz Čtverečky cannelloni (4 ks na porci) dáme vařit zvlášť do vydatného množství osolené vody a vaříme podle instrukcí uvedených na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme nejprve smetanu a potom rajskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik malých plátků másla. Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.

www.tacos.cz Poznámka: Je-li náplň příliš měkká, přidáme několik mletých sucharů María.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1913x    verze pro tisk

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)