cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Corona di anelletti

Těstovinová koruna

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg těstovin anelletti, 1/2 l plnotučného mléka, 8 dkg másla, 8 dkg hladké mouky, 8 dkg parmazánu, 20 dkg cukety, 115 dkg fazolových lusků, 115 dkg třešňových rajčat žlutých a červených, 15 dkg strouhanky, muškátový oříšek, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento druh zapečených těstovin je klasikou sicilské kuchyně. Tohle je modernější a lehčí verze s letní zeleninou. Mléko přiveďte k varu se špetkou soli a muškátového oříšku. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte po částech mouku, míchejte metličkou a 2-3 minuty opékejte. Naráz zalijte vroucím mlékem a za stálého míchání vařte 8-10 minut, dokud bešamel nezhoustne.

www.tacos.cz Cukety dobře omyjte a odřízněte jim konce. Poté nakrájejte cuketu na rovnoměrné podélné plátky a opět je rovnoměrně rozkrájejte na kostičky. Kostky cukety smažte na nepřilnavé pánvi s trochou oleje za stálého míchání na prudkém plameni 2-3 minuty, aby zůstaly křupavé. Nakonec je osolte a opepřete.

www.tacos.cz Zelené fazolky očistěte, okrájejte a odstraňte z nich vlákna. Ponořte je do vroucí osolené vody a vařte 5 minut, poté je slijte a propláchněte pod studenou vodou. Nakonec je nakrájejte na 1 cm dlouhé kousky. Cherry rajčátka rozkrojte napůl a 2-3 minuty je restujte na prudkém plameni na pánvi se stroužkem česneku a trochou oleje, poté je nechte vychladnout.

www.tacos.cz Anelletti uvařte ve vroucí osolené vodě po dobu uvedenou na obalu, poté je sceďte a ještě horké přidejte k bešamelové omáčce a zelenině a dobře promíchejte. Použijte kruhovou formu s prázdným válcem v centru (aby byla výsledkem koruna) vyloženou pečicím papírem a dno formy vysypte trochou strouhanky. Strouhanka na dně formy vytvoří jakýsi povlak, na který se směs nalije a umožní, aby základ zhnědl, aniž by se připálil. Do formy rozprostřete ochucenou těstovinovou směs, posypte ji strouhaným parmazánem a pečte v troubě při 200° 35-40 minut, dokud se nevytvoří pěkná zlatavá kůrka.

vloženo 21.09.2022    zobrazeno 275x    verze pro tisk

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne