cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mac and cheese s okrou a klobáskou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  415 dkg těstovin, 1/4 šálku olivového oleje, 90 dkg okry, 415 dkg andouillské klobásy, 1/2  cibule, 8 stroužků česneku, 1/4 šálku másla plus něco na vymazání, 1/4 šálku hladké mouky, 3 šálky mléka, 2 lžíce kreolského koření, 2 lžičky hořčičného prášku, 1/2 lžičky bílého pepře, 22 dkg čedaru, 22 dkg gruyèru, zelená petrželka, šalotka nakrájená na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přiveďte velký hrnec s osolenou vodou k varu. Vmíchejte krátké těstoviny (caserecce, penne) a za občasného míchání vařte podle návodu, dokud nejsou al dente. Slijte je a přendejte do velké mísy.

www.tacos.cz Na velké hluboké pánvi rozehřejte polovinu oleje. Přidejte okru nakrájenou na centimetrové kousky a za občasného míchání restujte, dokud nebude jasně zelená, asi 3 minuty. Vmíchejte okru do uvařených těstovin. Přepněte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte zbývající olej. Přidejte klobásku nakrájenou na půlkolečka, za občasného míchání smažte, až zhnědne, asi 8 minut. Odstavte z ohně. Pomocí děrované lžíce přeneste klobásu do těstovinové směsi. Tekutinu z pánve - až na jednu lžíci - vylijte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, za častého míchání smažte na středně vysoké teplotě, dokud nezměkne, asi 4 minuty, a během poslední minuty vaření přidejte drcený česnek. Odstavte z ohně. Cibulovou směs přidejte k těstovinám a promíchejte. Pánev vytřete dočista a rozpusťte na ní máslo.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo na pánvi zasypte moukou, stále míchejte, dokud jíška nezíská světlou barvu, 1 až 2 minuty. Postupně za stálého šlehání přidávejte mléko a přiveďte k varu. Dál míchejte, dokud směs nezhoustne, 1-2 minuty. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte kreolské koření (směs papriky, sušeného česneku a cibule, cayenského pepře, oregana a tymiánu), suchou hořčici a mletý bílý pepř. Vešlehejte polovinu strouhaného čedaru i gruyeru, dokud se nerozpustí. Omáčku nalijte na směs těstovin a promíchejte.

www.tacos.cz Máslem lehce vymažte zapékací misku. Do ní nalijte polovinu těstovinové směsi a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy. Posypte zbývajícím sýrem. Nahoru rozložte zbytek těstovin a uhlaďte. Pevně zakryjte alobalem. Pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut. Nakonec zvyšte teplotu v troubě, odkryjte zapékací misku. Sýr s makaróny zapékejte, dokud povrch místy nezhnědne, 6 až 8 minut. Nechte 10 minut vychladnout. Ozdobte petrželkou a šalotkou.

vloženo 20.07.2024    zobrazeno 124x    verze pro tisk

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky