cpt. Cook
 

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Masový nákyp s makaróny

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 15  kuřecích jater, 15  kuřecích prsíček, 2.15 dkg sušených hub, 10 dkg másla, 1/2 sklenka sherry, 40 dkg rajčat loupaných, 1/2  vejce, 3 lžíce strouhanky,  špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, parmazán nebo gruyére
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na polovičním množství másla jatérka a prsíčka, nakrájená na kostičky. Pak přidáme pokrájené houby, předem namočené ve vlažné vodě. Přelijeme sherry a když se odpaří, přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme vůni špetkou strouhaného muškátového ořechu. Necháme povařit na mírném ohni asi půl hodiny.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme připravenou omáčkou.

www.tacos.cz Vymažeme pekáč zbylým máslem a její dno vysypeme strouhankou. Strouhanku stejnoměrně přelijeme rozšlehaným vejcem. Ochucenou těstovinu vhodíme do pekáče, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby asi na půl hodiny. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ležet a pak obsah překlopíme do servírovací mísy. Strouhaný sýr podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1707x    verze pro tisk