cpt. Cook
 

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Masový nákyp s makaróny

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 15  kuřecích jater, 15  kuřecích prsíček, 2.15 dkg sušených hub, 10 dkg másla, 1/2 sklenka sherry, 40 dkg rajčat loupaných, 1/2  vejce, 3 lžíce strouhanky,  špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, parmezán nebo gruyére
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na polovičním množství másla jatérka a prsíčka, nakrájená na kostičky. Pak přidáme pokrájené houby, předem namočené ve vlažné vodě. Přelijeme sherry a když se odpaří, přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme vůni špetkou strouhaného muškátového ořechu. Necháme povařit na mírném ohni asi půl hodiny.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme připravenou omáčkou.

www.tacos.cz Vymažeme pekáč zbylým máslem a její dno vysypeme strouhankou. Strouhanku stejnoměrně přelijeme rozšlehaným vejcem. Ochucenou těstovinu vhodíme do pekáče, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby asi na půl hodiny. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ležet a pak obsah překlopíme do servírovací mísy. Strouhaný sýr podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1494x    verze pro tisk

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety