cpt. Cook
 

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s tykví na způsob Timballo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg lístkového těsta, 215 dkg makarónů, 1/2 hrnečku cibule, 2 lžíce másla, 2  tykve (po 300 g), 1/2 hrnečku čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listové těsto rozválíme na dvě stejně velké placky. Tvar placek volíme podle nádoby, ve které budeme pokrm zapékat. Nejlépe se hodí kulatá dortová forma. Vyválíme tedy dvě kulaté placky. Krátké makaróny uvaříme do poloměkka a po propláchnutí studenou vodou je ocedíme a necháme okapat. Na drobně pokrájené cibuli podusíme na kolečka pokrájenou tykev. Měkké tykve smísíme s makaróny. Na dno formy dáme jednu placku z listového těsta a na ni navršíme směs makarónů a tykví. Hustě zasypeme strouhaným sýrem. Druhou placku z těsta dáme na makaróny a přitlačíme na okraji ke spodní placce. Na několika místech propícháme vidličkou. V předehřáté troubě pečeme při 250 °C 40 minut. Těsto má být zlaté a křupavé. Krájíme na trojúhelníkové dílky a podáváme se zeleninovým salátem.
vloženo 14.03.2008    zobrazeno 1639x    verze pro tisk

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi