cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou

Risotto à la feta, au potiron et à l'orge

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 l slepičího vývaru nebo zeleninového, 2.15 dl bílého vína, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1/2  cibule, 39 dkg krup, 150 dkg tykve, 2.15 dkg parmazánu, 20 dkg fety, 1/2 lžíce čerstvého tymiánu, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vývar a bílé víno přivedeme k varu, odstavíme z ohně, ale ponecháme v teple. V jiném hrnci rozehřejeme olej, přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor a necháme změknout asi 5 minut na mírném ohni. Potom přidáme ječmenné kroupy a mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme na menší kostky nakrájenou dýni a zalejeme 125 ml vývaru. Vaříme odkryté za stálého míchání, dokud kroupy neabsorbují všechnu tekutinu. Potom přilejeme další naběračku vývaru a pokračujeme v míchání. Takto postupně přiléváme tekutinu, dokud nejsou kroupy al dente, na povrchu měkké, ale uvnitř na skus. Odstavíme ze sporáku, vmícháme strouhaný parmezán, nadrobenou fetu (balkánský sýr) a nasekaný tymián. Dobře opepříme a podáváme.
vloženo 28.08.2013    zobrazeno 2179x    verze pro tisk

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

Maso s ryží po balkánsku

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Milánské rizoto
(Risotto alla Milanese)

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

Musaka