cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou
(Risotto à la feta, au potiron et à l'orge)

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kuskusu, 715 dkg kuřete nebo telecího masa, 15 l vody, 715 dkg cibule, 7.15 dkg másla, 115 dkg cizrny, 215 dkg rozinek, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 špetka šafránu, sůl, 15 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do velké nádoby nalejeme vodu, přidáme polovinu cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky, 12 hodin předem namočený a okapaný italský hrách a kuřecí nebo telecí maso nakrájené na menší kousky. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem a přidáme máslo. Hodinu vaříme na středním plameni. Pak vyjmeme z nádoby maso a dáme je do tepla. Vývar okořeníme, přidáme zbytek cibule a rozinky a dále asi 30 minut vaříme.

www.tacos.cz Kuskus uvaříme v páře, přesypeme na mísu, přidáme máslo, zamícháme a zalejeme menším množstvím vývaru. Necháme chvilku, až se všechen vývar vsákne, vytvoříme v míse kopeček, který pokryjeme kousky masa. Obložíme uvařeným hrachem a cibulí. Ihned podáváme, vývar zvlášť.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 2417x    verze pro tisk

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

Maso s ryží po balkánsku

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Milánské rizoto
(Risotto alla Milanese)

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

Musaka