cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kořeněná rýže v zelných závitcích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 šálek rýže, 1/2  cibule, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce karí koření, 1/2 špetka koriandru, sůl, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2 šálku vlašských ořechů nebo mandlí, 1/2 lžíce rozinek, zelí (vinné listy)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na polovině oleje osmahneme cibuli a sekané ořechy, přidáme kari a koriandr, opečeme a promícháme s vařenou rýží, máčenými rozinkami a sójovou omáčkou. Osolíme. Povařené listy zelí rozdělíme na čtverce, seřízneme silná žebra (nebo použijeme vinné listy). Naplníme nádivkou. Zabalíme jako psaníčko a potřeme olejem, spíchneme párátkem. Pak grilujeme nebo opečeme na pánvi. Podáváme jako předkrm nebo k vínu. Někdy můžeme přidat mleté maso (50 g na porci) nebo sójové maso.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2997x    verze pro tisk

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou
(Risotto à la feta, au potiron et à l'orge)

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

Maso s ryží po balkánsku

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Milánské rizoto
(Risotto alla Milanese)

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

Musaka