cpt. Cook
 

Květák po švýcarsku

Květák s burskými oříšky

Květák s citrónovou majonézou

Květák s droždím a vejci

Květák s hráškem v bešamelu

Květák s hráškem zapečený v bešamelu

Květák s osmaženou strouhankou nebo sýrem

Květák s pikantní omáčkou

Květák s rajčaty

Květák s rýží

Květák s rýží a houbami

Květák se sýrem

Květák se ztracenými vejci

Květák se ztracenými vejci

Květák smažený

Květák smažený v sýrovém těstíčku

Květák v sýrové omeletě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák vařený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg květáku, 8 dkg másla, 15 dkg strouhanky, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák dobře opereme, zbavíme spodních tuhých listů, seřízneme košťál. Je-li květák hustý, rozebereme ho na růžičky, abychom odstranili zalezlý hmyz. Vložíme do vařící osolené vody tak, aby byl ponořen. Vaříme podle velikosti 20-30 minut, zpočátku v nepřikrytém hrnci, aby čpavé látky unikly. Okapaný květák, který má být měkký, nikoli však rozvařený, dáme na mísu. Posypeme osmaženou strouhankou a polijeme horkým tukem. Květák též sypeme tvrdým sýrem (nejraději parmazánem) a sypeme ještě navrch petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2361x    verze pro tisk

Květák vařený po polsku

Květák vařený s mlékem