cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lilek po parmsku

Melanzane alla parmigiana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg lilku, 150 dkg rajčatového pyré, 10 dkg parmazánu, 10 dkg šunkového salámu, 10 dkg tvrdého sýra, česnek, strouhanka, vejce, olej na smažení, máslo, mozzarella, sůl, bazalka, bujón (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilek oloupejte a nakrájejte na délku na plátky vysoké asi 1/2 cm. Tyto plátky posypte solí a naskládejte jeden na druhý do cedníku, navrch dejte čistou utěrku, talíř nebo tácek a na ten něco těžkého, aby lilky pustily hořkou vodu. Nechte lilky odkapat několik hodin. Potom opláchněte, dobře osušte, obalte ve vajíčku a ve strouhance a osmahněte na oleji. Mezitím si připravte rajskou omáčku: na másle a oleji osmahněte česnek, přidejte rajčatový koncentrát, ten zřeďte vodou, aby nebyl moc hustý a ochuťte kostkou do polévky. Vařte asi 30 minut.

www.tacos.cz Do pekáčku nalijte trochu omáčky a na ní vrstvěte lilek, posypte sýrem, přidejte na kousíčky nakrájený salám a malé kousíčky mozzarelly, bazalku, opět zalijte omáčkou a pokračujte, dokud nebude pekáček plný. Dejte péci do trouby na 30 minut. Parmigiana se jí jak teplá, tak studená. Místo salámu můžete dát masové kuličky - polpette.

vloženo 15.08.2007    zobrazeno 2854x    verze pro tisk

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou