cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Máslová tykev plněná kuřecím masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kuřecí prsíčka, 20 dkg žampiónů, 1/2  máslová tykev, 3 dkg strouhanky, 4 lžíce mléka, 2  šalotky, 15 stroužků česneku, 15 snítek dobromysli, 15 snítek tymiánu, 6  černých oliv bez pecky, 1/2  vejce, 3 lžíce mascarpone, 1/2 snítka rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 15 cl suchého bílého vína, sůl, 6 kuliček celého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí prsa vařte 20 minut v páře. Nakrájejte je na kousky. Žampiony restujte 5 minut na kousku másla.

www.tacos.cz Máslovou dýni omyjte. Slupku ponechte (aby držela tvar, ale nejezte ji). Nakrájejte ji na kolečka o tloušťce asi 3 cm. Oba konce do kříže nařízněte, abyste je pak mohli snadno svázat.

www.tacos.cz Z každého plátku vyhoďte semínka a žilnaté části, a vyřízněte dvě třetiny dužiny pomocí vykrajovátka. Dužinu nakrájejte na kousky a 5 minut ji vařte v páře.

www.tacos.cz Strouhanku navlhčete mlékem. Oloupejte a nakrájejte šalotku a polovinu česneku. Nasekejte většinu oregana a tymiánu. Kuřecí maso smíchejte s polovinou dužiny máslové dýně (zbytek si nechte na polévku), houbami, šalotkou, česnekem, olivami, strouhankou, solí a pepřem. Přidejte vejce, mascarpone a nasekané bylinky. Dobře promíchejte.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Kroužky dýně naplňte a náplň dobře stralčte. Poskládejte je do původního tvaru a tykev podélně svažte provázkem a položte ji do olejem vymazané misky. Obklopte ji zbylými bylinkami a celými stroužky česneku. Pokapejte olivovým olejem a nalijte do misky víno. Vložte do trouby na 1 hodinu a čtvrt. Před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

vloženo 10.11.2022    zobrazeno 430x    verze pro tisk

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou