cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nádivka z tykve

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 hrnečku másla, 2 hrnečky tykve, 1/2 hrneček cibule, 2 lžičky zelené petrželky, 1/2 stroužek česneku, sůl, 1/2 lžička majoránky, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, 2  vejce, 1.15 hrnečku strouhanky, olej na pekáček
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou tykev, cibuli, petrželku, česnek, sůl, majoránku a pepř. Vaříme na mírném ohni do změknutí. V menší nádobce ušleháme vidličkou vejce do pěny a přidáme je do vydušené zeleninové směsice. Nakonec vmícháme strouhanku. Její množství můžeme usměrnit podle hustoty pokrmu. Do vymaštěného pekáčku nalijeme hmotu a pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut dozlatova.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1504x    verze pro tisk

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky