cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná tykev Matterhorn

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  tykví, 1.15 hrnečku strouhanky, 2 dl mléka, 3/4 hrnečku parmezánu nebo čedar, 3  vejce, 15 dkg mandlí, 2 lžíce zelené petrželky, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky mleté papriky, 3 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší tykve (asi po 250 g) rozřízneme podélně na poloviny. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Do mixéru dáme strouhanku a mléko a mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hustá kaše. Přidáme dužninu z tykví. Dále zašleháme sýr, natvrdo uvařená a pokrájená vejce, petrželku, mandle, sůl a pepř. Směsí naplníme vydlabané tykve a navrch zasypeme sladkou paprikou. Dáme na máslo do zapékací misky a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 200 stupních 40 minut.

www.tacos.cz Příloha: Salát z čerstvé syrové zeleniny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1504x    verze pro tisk

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky