cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  tykev, 315 dkg mletého masa, 20 dkg čerstvých hub, 2 lžičky hořčice, 115 dkg parmezánu nebo čedar, 3 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, 1/2 lžička octa, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší tykev (450 g) omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu. Odkrojíme špičky. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Pokrájené houby lehce osmažíme na kousku másla. Mleté maso podusíme, osolíme a smícháme s houbami. Směs ochutíme lžičkou hořčice. Tykev naplníme touto směsí a zasypeme 50 g strouhaného sýra. Pokapeme rozehřátým máslem a ve středně teplé troubě pečeme asi 45 minut.

www.tacos.cz Omáčku připravíme tak, že si nejdřív uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vody, přidáme lžičku hořčice, sůl, ocet, cukr a na závěr vmícháme 10 dkg strouhaného sýra. Odstavíme z ohně. Zapečenou tykev vyjmeme z trouby a zalijeme ji připravenou omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: vařený brambor

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1335x    verze pro tisk

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky