cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívané lilky

Aubergines farcies

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3  lilky, 3  jarní cibulky, zelená petrželka, pažitka, majoránka, 3  vejce, 3 lžíce smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Umyjte lilky a vařte je 15 minut na mírném ohni. Osušte je a rozřízněte je po délce. Každou polovinu mírně vydlabejte a vydlabanou dužinu nasekejte. Nakrájejte bylinky a cibuli. Nasekané ingredience smíchejte s vejci, smetanou, osolte a opepřete. Osolte a opepřete i vydlabané lilky a naplňte je směsí. Pečte půl hodiny v troubě. Jestliže vám trochu směsi přebývá, rozložte ji do zapékací mísy okolo lilků. Servírujte teplé.
vloženo 30.07.2007    zobrazeno 2131x    verze pro tisk

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou