cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená dýně s modrým sýrem

Potimarron au bleu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tykve, 215 dkg modrého plísňového sýra, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2.15 dl husté smetany, 7 dkg vlašských ořechů, 15 lžic olivového oleje, 2 lžíce dýňových semínek, 1/2 lžíce za'ataru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli na proužky. Umyjte dýni, odřízněte horní část a vydlabejte ji. Oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. V široké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Osmahněte na něm cibuli 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte plátky dýně, polijte zbytkem oleje a nechte restovat 15 minut za pravidelného míchání. Osolte, opepřete a posypte zaatarem.

www.tacos.cz Nakrájejte sýr na kostičky. Vmíchejte do něj smetanu a pepř, vše promíchejte. Hrubě nasekejte vlašské ořechy. Oloupejte česnek, stroužek rozpůlte a vytřete jím zápekací mísu. Do zapékací mísy rozložte polovinu plátků dýně, smetanové směsi se sýrem, ořechů a dýňových semínek. Tuto operaci opakujte ještě jednou. Pečte asi 30 minut, dokud není gratin pěkně zlatý. Podávejte horké.

vloženo 03.08.2025    zobrazeno 1x    verze pro tisk

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou