cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marinovaný lilek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg lilku, 1.15 dl vody, 3 dl vinného octa,

Marináda: 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 stroužky česneku, 2 lžičky dobromysli, 1/2 lžička zelené pokrájené chilli papriček, 1/2 lžíce kaparů, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vodu smícháme s octem, uvedeme do varu, vložíme několik plátků lilku a povaříme tak dlouho, až se barva dužiny začne měnit. Povařené plátky necháme okapat. Takto uvaříme všechny plátky. Marinádu nalijeme do nádoby s víčkem a přidáme teplé plátky lilku. Necháme 24 hodin marinovat. Dostatečně okapané plátky lilku podáváme studené s teplou celozrnnou topinkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1967x    verze pro tisk

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky