cpt. Cook
 

Bramborové placky se škvarky

Bramborové placky ze studených brambor

Bramborové řepáky

Cmunda s uzeným masem

Gromperekichelcher
(Bramboráky po lucembursku)

Houbový bramborák

Irské bramborové placky
(Irish potato cakes)

Klatovské hnětýnky

Kofta

Koláč z bramborové slámy a modrého sýra

Kynuté bramborové vdolečky se sýrem

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Madridská tortilla espaňola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 dl olivového oleje, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg brambor, sůl, 6  vajec, 15 cl olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory pevné konzistence oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na tenká kolečka a česnek nakrájený na plátky. Přidáme brambory, osolíme a dobře promícháme. Snížíme oheň a brambory za občasného protřásání opékáme 15 - 20 minut, až jsou měkké a zlatavé. Brambory vyjmeme z pánve a slijeme přebytečný tuk. Ve velké míse rozšleháme vejce se špetkou soli (počet vajec se značně různí, na kilogram brambor použijí někdy tři a někdy velkoryse 8 vajec), přidáme k nim opečené brambory a opatrně promícháme. Pár minut je necháme stát, poté v pánvi rozehřejeme zbývající olivový olej a přidáme rozšlehaná vejce s bramborami. Na mírném ohni pozvolna opékáme, až omeleta ztuhne a je zespodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany.
vloženo 13.09.2008    zobrazeno 1521x    verze pro tisk

Pizza bramborová

Plněné bramborové placky

Podkrkonošské křupavé placky

Potato cakes

Raggmunk
(Švédské bramborové placky)

Smažené česnekové placičky

Sýrové bramborové lívanečky

Sýrové bramborové placičky holandské