cpt. Cook
 

Bramborové placky s tvarohem

Bramborové placky se sýrem

Bramborové placky se škvarky

Bramborové placky ze studených brambor

Bramborové řepáky

Bramborovo-cibulový koláč
(Gateau di patate e cipolle)

Cmunda s uzeným masem

Gromperekichelcher
(Bramboráky po lucembursku)

Houbový bramborák

Irské bramborové placky
(Irish potato cakes)

Klatovské hnětýnky

Kofta

Koláč z bramborové slámy a modrého sýra

Kynuté bramborové vdolečky se sýrem

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Madridská tortilla espaňola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 dl olivového oleje, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg brambor, sůl, 6  vajec, 15 cl olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory pevné konzistence oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na tenká kolečka a česnek nakrájený na plátky. Přidáme brambory, osolíme a dobře promícháme. Snížíme oheň a brambory za občasného protřásání opékáme 15 - 20 minut, až jsou měkké a zlatavé. Brambory vyjmeme z pánve a slijeme přebytečný tuk. Ve velké míse rozšleháme vejce se špetkou soli (počet vajec se značně různí, na kilogram brambor použijí někdy tři a někdy velkoryse 8 vajec), přidáme k nim opečené brambory a opatrně promícháme. Pár minut je necháme stát, poté v pánvi rozehřejeme zbývající olivový olej a přidáme rozšlehaná vejce s bramborami. Na mírném ohni pozvolna opékáme, až omeleta ztuhne a je zespodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany.
vloženo 13.09.2008    zobrazeno 1942x    verze pro tisk

Pizza bramborová

Plněné bramborové placky

Podkrkonošské křupavé placky

Potato cakes

Raggmunk
(Švédské bramborové placky)