cpt. Cook
 

Bramborové placky s kyselým mlékem a uzeným pstruhem
(Crêpes de pommes de terre au lait ribot et crème à la truite fumée)

Bramborové placky s tvarohem

Bramborové placky se sýrem

Bramborové placky se škvarky

Bramborové placky ze studených brambor

Bramborové řepáky

Bramborovo-cibulový koláč
(Gateau di patate e cipolle)

Bramborový koláč ve stylu tartiflette
(Gâteau de pommes de terre façon tartiflette)

Cmunda s uzeným masem

Gromperekichelcher
(Bramboráky po lucembursku)

Houbový bramborák

Irské bramborové placky
(Irish potato cakes)

Klatovské hnětýnky

Kofta

Koláč z bramborové slámy a modrého sýra

Kynuté bramborové vdolečky se sýrem

Madridská tortilla espaňola

Pizza bramborová

Plněné bramborové placky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Podkrkonošské křupavé placky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 40 dkg hrubé mouky, tuk na vymazání plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupáme a zpracujeme se solí a moukou, až vznikne těsto tuhé jako na nudle. Vyválíme z něho placky, které opečeme po obou stranách na plechu v troubě. Podáváme je čerstvě upečené, kdy jsou křehké a křupavé.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2204x    verze pro tisk