cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pasta alla norma rivisitata al forno

Těstoviny alla norma v troubě

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin bavette nebo jiné dlouhé, 40 dkg lilku, 150 dkg rajčat, 30 dkg mozzarelly, 1/2 stroužek česneku, 115 dkg ricotty, extra virgin olivový olej, bazalka, sůl, rostlinný olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte olivový olej se stroužkem česneku a nechte několik minut působit. Vyjměte česnek a přidejte rajčata a několik lístků bazalky. Rozmačkejte je lžící a nechte je 10 minut vařit. Mezitím omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky lilek (na ozdobu nakrájejte stranou 5 nebo 6 plátků lilku) a osmažte je na velkém množství oleje. Vyjměte je a položte na papírový ubrousek.

www.tacos.cz Těstoviny bavette vařte polovinu doby uvedené na obalu. Mozzarellu nakrájejte na kostičky a odložte. Těstoviny sceďte, promíchejte s rajčatovou omáčkou, přidejte na kostičky nakrájený osmažený lilek a nastrouhanou tvrdou ricottu. Přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu (část si nechte stranou na ozdobu) a dobře promíchejte. Ochucené těstoviny přeneste do olejem vymazané zapékací mísy. Pokryjte je osmaženými plátky lilku a posypte dalšími kostičkami mozzarelly a ricottou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut, posledních 5 minut zapněte gril. Podávejte s čerstvými lístky bazalky.

vloženo 16.09.2022    zobrazeno 300x    verze pro tisk

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)