cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Řecko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Pastítsio

Nudlový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vlasových nudlí nebo tenkých špaget, sůl, 1/2  cibule, 4 lžíce olivového oleje, 60 dkg mletého hovězího masa, 70 dkg rajčat, mletá skořice, nové koření, 2.15 dl suchého bílého vína, 1.215 dl vody, 4 dkg másla, 4 lžíce hladké mouky, 2.15 dl mléka, mletý pepř, muškátový květ, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 3  vejce, 20 dkg strouhaného sýra kefalotiri, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2  vejce, máslo na vymazání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nudle uvařte ve větším množství vody do poloměkka, vodu slijte. Oloupejte cibuli a nadrobno pokrájejte. Na větší pánvi rozpalte olivový olej a cibuli na něm zpěňte při středně vysoké teplotě. Přidejte rozdrobené mleté maso a po všech stranách je zprudka osmažte. Oloupejte rajčata, vykrojte zbytky stopek, nakrájejte nadrobno a přimíchejte k mletému masu. Přidejte koření, sůl, víno a promíchejte s trochou vody. To všechno vařte na mírném plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C.

www.tacos.cz V kastrolu rozpusťte máslo, přisypte mouku a nechte ji zpěnit. Pomalu přilévejte mléko a nechte přejít varem. Vzniklou omáčku osolte, opepřete, ochuťte muškátem a citronovou šťávou. Po částečném vychladnutí přimíchejte rozkvedlaná vejce. Potřete tukem ohnivzdornou formu. Petrželovou nať opláchněte, oklepejte z ní vodu, lístky nadrobno posekejte, smíchejte s vajíčkem a mletým masem a rozložte po půlce těstovin. Zbytek těstovin narovnejte navrch a zalijte omáčkou. Nákyp pečte uprostřed trouby asi 45 minut, až povrch zhnědne. Nakrájejte na porce a servírujte.

vloženo 27.06.2007    zobrazeno 2205x    verze pro tisk

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)