cpt. Cook
 

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Pudink „Italia“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 150 dkg špenátu čerstvého (nebo polovina mraženého), 1/2 dl smetany (mléka), 10 dkg másla, 2 lžíce parmezánu do špenátového krému, 215 dkg tvarohu, 215 dkg boloňské omáčky (rajské omáčky s mletým masem), 15 dkg parmezánu nebo gruyéru, sůl, 1/2 lžíce moučkového cukru, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pudink “Italia“ obsahuje tři přísady, zelenou, bílou a červenou, které odpovídají barvám na italské vlajce. S trochou fantazie se může u těstoviny docílit prakticky jakékoliv požadované barvy při použití pouze přírodních složek.

www.tacos.cz

www.tacos.cz 1) Špenátový krém: Špenát pečlivě očistíme a opláchneme, necháme povařit asi 10 minut, necháme odkapat a protlačíme lisovacím strojkem. Přivedeme k varu s polovičním množstvím mléka, polovinou másla a strouhaným sýrem. Osolíme a odstavíme.

www.tacos.cz 2) Tvarohový krém: Roztěrkou zpracujeme tvaroh spolu se zbytkem šlehačky na jemný krém, přidáme cukr a špetku strouhaného muškátového ořechu.

www.tacos.cz 3) Boloňská omáčka: Ohřejeme omáčku, kterou máme již připravenou.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (“al dente“), necháme ji okapat, vhodíme do mísy a ochutíme strouhaným sýrem a rozpuštěným máslem.

www.tacos.cz Vymažeme mísu z pyrexového skla zbylým máslem. Na dně mísy rozprostřeme špenátový krém. Na špenát dáme vrstvu těstoviny, na ni tvarohový krém, přes něj další vrstvu těstoviny a nakonec boloňskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby k osmahnutí. Podáváme v téže míse.

vloženo 19.08.2012    zobrazeno 1391x    verze pro tisk

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)