cpt. Cook
 

Tagliatelle s lesními houbami a burratou

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstovinový gratin se třemi sýry

Gratin de pâtes aux trois fromages

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg makarónů, 7 dkg francouzského sýra Comté, 4 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg másla + něco na vymazání formy, 3 dkg hladké mouky, 3 dl plnotučného mléka, 1/2  mozzarella, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a slijte je. Vložte do máslem vymazané zapékací misky. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni. Přidejte mouku, promíchejte a vařte 2 minuty na mírném ohni. Po troškách přilévejte mléko, prudce míchejte, dokud nezhoustne, a nechte 2 minuty bublat na mírném ohni. Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Vypněte oheň, přidejte strouhaný sýr comté a jemně promíchejte. Nalijte na těstoviny. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová značka 6). Přidejte navrch sýr mozzarella nakrájený na proužky a posypte polovinou parmazánu. Pečte 30 minut.

www.tacos.cz Po vyjmutí z trouby před podáváním posypte gratin zbylým parmazánem. Varianta: sýr Comté nahraďte sýrem Beaufort nebo Appenzeller.

vloženo 16.01.2022    zobrazeno 149x    verze pro tisk

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky