cpt. Cook
 

Špagety se sýrem a rozmarýnou

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenátový nákyp s nudlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg čerstvého špenátu, 2 dkg cibule, 8 dkg tuku, 40 dkg goudy, 8 dkg hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, 1/2  vejce, 1/2  žloutek, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 20 dkg širokých nudlí, tuk na vymazání kastrolu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opraný špenát dáme okapat. Ve velkém kastrolu rozehřejeme menší část g tuku a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme okapaný špenát a pak jej asi pět minut dusíme, vyjmeme a dáme stranou. Na hrubém struhadle ustrouháme sýr. Na pánvi rozehřejeme zbylý tuk, přidáme mouku, podusíme, zalijeme smetanou, rozmícháme a za stálého míchání přilijeme vývar. Potom přidáme 1/3 sýra a necháme jej v omáčce rozpustit. Stáhneme z plamene a do horké omáčky vložíme celé vejce rozkvedlané se žloutkem. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Odměříme 1/8 l omáčky a vmícháme ji do špenátu s cibulí. Široké nudle uvaříme v osolené vodě. Ocedíme je, prolijeme studenou vodou a dáme okapat. Kastrol vymažeme tukem, na dno položíme vrstvu nudlí, na ni špenát, opět nudle, nakonec vše zalijeme sýrovou omáčkou a zasypeme zbylým strouhaným sýrem. V předehřáté troubě asi 30 minut zapékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1596x    verze pro tisk

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Tagliatelle con funghi
(Nudle s houbami)

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou
(Tagliatelle con mollica di pane e acciughe)

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)