cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nudlový nákyp s bylinkami

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  150 dkg nudlí, sůl, olej, 4  cibule, 115 dkg špenátového protlaku, 1/2 hrneček zelené petrželky, 1/2 hrneček pažitky, 115 dkg anglické slaniny, bílý pepř, 1/2 l mléka, 1/4 l smetany, 6  vajec, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 20 dkg ementálu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozměrné litinové pekáče po babičce jsou velkou vzácností, i když se v poslední době opět v tradičních tvarech objevují na pultech obchodů. Bez problémů pojmou jídlo připravované pro větší počet lidí.

www.tacos.cz Do vroucí vody vhoďte nudle, promíchejte, přidejte sůl a olej. Vařte 10 minut, přeceďte a propláchněte vodou. Nechte okapat. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a poduste na másle do sklovita. Přidejte špenát a nechte rozmrznout. Smíchejte s petrželkou a pažitkou, osolte a opepřete. Pekáč vyložte plátky anglické slaniny a navrstvěte část nudlí. Posypte směsí koření a potřete špenátem, přikryjte zbylými nudlemi. Mléko, smetanu a vejce rozkvedlejte, osolte, opepřete a okořeňte muškátem, nalejte na nudle. Pečte 45 minut uprostřed trouby na 175 °C, 10 minut před dopečením posypte strouhaným sýrem.

vloženo 09.07.2017    zobrazeno 1065x    verze pro tisk

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)