cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstovinový gratin

Pasta al gratin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 20 dkg zeleného hrášku, 2 plátky šunky, 1/2 dl mléka, 4 dkg parmazánu, 6 dkg mozzarelly, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2  cibule, 2.15 dkg másla, muškátový oříšek, sůl,

bešamel: 8 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 15 dl mléka, muškátový oříšek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny (např. mušle conchiglie) uvaříme al dente, vodu slejeme, promícháme je s trochou oleje a necháme zchládnout, zatímco připravujeme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. V hrnci vedle ohříváme mléko, trochu osolené a nastrouháme do něj muškátový oříšek. Když mléko začne vařit, přelejeme je na jíšku, metlou dobře promícháme. Necháme vařit a houstnout za občasného promíchání asi 10 minut.

www.tacos.cz Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj česnek na tenké plátky a nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme krátce blanšírovaný hrášek a šunku nakrájenou na malé kousky. Osolíme a opepříme. Prohřejeme a potom přimícháme bešamelovou omáčku. Nakonec vše stále ještě na ohni dobře promícháme s těstovinami.

www.tacos.cz Zapékací misku vytřeme olejem, srovnáme do ní těstovinovou směs, posypeme strouhaným parmazánem a kousky (uzené) mozzarelly a vločkami másla. Očistíme okraje mísy od omáčky, aby při pečení nečernala a dáme na 15 minut do trouby ohřáté na 170 °C. Pečeme dozlatova.

vloženo 14.03.2012    zobrazeno 1911x    verze pro tisk

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)