cpt. Cook
 

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce

Stuffed pasta bolognese bake

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg těstovin - velké mušle nebo conchiglioni, 20 dkg mascarpone, 215 dkg mozzarelly, 1/2 hrst bazalky, 3 stroužky česneku, parmazán na podávání,

na omáčku: 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  mrkev, 40 dkg hovězího masa, 2 stroužky česneku, 2.15 dl červeného vína, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 3  bobkové listy, 80 dkg konzervovaných rajčat, 1/2 špetka moučkového cukru, 2 lžičky aceta balsamica

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejte na středním plameni v hrnci olej, osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou mrkev s celerem, celkem asi 20 minut, než vše změkne a lehce zezlátne. Zvyšte teplotu, přihoďte mleté hovězí a míchejte dalších 10 minut, až maso zhědne. Přidejte drcený česnek, minutku ho restujte a po vmíchání vína zase nechte chvíli bublat, vařečkou rozmíchejte případné připáleniny. Zamíchejte protlak, bobkové listy, nasekaná rajčata a případně trochu vody na zředění. Zakryté na staženém plameni dejte dusit hodinu, pak ještě půl hodinky bez poklice, až se rajčata rozvaří. Dochuťte solí, mletým pepřem, cukrem a balsamikem.

www.tacos.cz Těstoviny ve velké míse zalijte vřící vodou a zakryté nechte 15-20 minut změknout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, těstoviny slejte. Vidličkou rozmačkejte mascarpone a smíchejte s nadrobno nasekanou mozzarellou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, případně mletým pepřem. Omáčka by měla být trochu řidší, než jste zvyklí, část tekutiny pohltí těstoviny. Nalejte ji do zapékací nádoby a poklaďte velkými mušlemi, které lžičkou naplníte sýrovou směsí a ukazováčkem zatlačíte. Zapečte je v troubě necelou půlhodinu, dokud nejsou těstoviny měkké a zlaté. Podávejte posypané parmezánem a pár lístky bazalky.

vloženo 04.10.2019    zobrazeno 1278x    verze pro tisk

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara