cpt. Cook
 

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs Veracruz

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pražma s otevřenými lasagnemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  pražmy královské, sůl, mletý pepř, 8  lasagní, 20 dkg cukety, 20 dkg lilku, 20 dkg mladé cibulky, 10 dkg rajčat, 3 dkg česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej,

Žloutková pěna: 3  žloutky, 1/2 dl bílého vína, 1/2  limetka na šťávu, 1/2 snítka estragonu, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Filety ryby (2 na porci, může být i losos nebo pstruh) okořeníme solí a pepřem, pokapeme olejem a necháme odpočinout. Nakrájíme připravenou zeleninu. Na dvou pánvích na troše olivového oleje opékáme zvlášť rybí steaky a zeleninu (zeleninu osolíme a opepříme až na závěr). Ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme lasagne. Posekáme si snítku estragonu a v misce smícháme se solí, pepřem, limetkovou šťávou, bílým vínem (může být i sekt), přidáme žloutky a tuto směs vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Lasagne prokládáme zeleninou, navrch pečený rybí steak, přelijeme estragonovou pěnou, ozdobíme snítkou estragonu.
vloženo 11.11.2007    zobrazeno 1686x    verze pro tisk

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně