cpt. Cook
 

Křehké těsto na slané koláče

Kukuřičné muffiny

Kukuřičný chléb gratinovaný se zeleninou a comté

Kuřecí koláč se špenátem a bramborami
(Tourte au poulet, pomme de terre et épinards)

Kynuté těsto na pizzu

Lilková pizza s olivami

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Neapolská pizza

Pizza napoletana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hladké mouky z tvrdého zrna, 2 dkg kvasnic, 1/2  brambora, sůl, voda, olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve připravte kvásek. V malé misce rozmíchejte rozdrobené droždí se 2 lžícemi vlažné vody, přidejte plnou lžíci mouky, zamíchejte a nechte kvasit půl hodiny. Kvásek se musí lepit na prsty. Pak smíchejte mouku, sůl, kvásek, nastrouhanou vařenou bramboru, 1 šálek vlažné vody a vypracujte těsto. Těsto se vypracovává rukama a to po dobu asi 10 minut, poté se nechá hodinu a půl kynout. Do pekáče nalijte trochu oleje, položte vyválenou pizzu a povrch ozdobte jak nejlépe myslíte. Zkušené italské hospodyňky těsto nevyválí, ony ho vytlačují rukama tak dlouho, dokud z něj není placka. Nechte 10 minut odpočinout v pekáči a upečte v horké troubě.

www.tacos.cz Margherita: oloupaná nakrájená rajčata, mozzarella, bazalka, strouhaný sýr. U tothoto populárního typu pizzy dokonce víme docela přesně, kdy a jak vznikla. Přesně 11. 7. 1889 ji věhlasný výrobce pizzy Don Rafaelo Esposito upekl jako specialitu pro královnu Markétu Savojskou - tedy Margherit. Kombinace bělostné mozzarelly, červených rajčat a čerstvé, svěže zelené bazalky byla nejen chutná, ale také vlastenecká - v italských národních barvách.)

www.tacos.cz Aglio e olio (česnek a olej): 2 nastrouhané stroužky česneku, oregáno, sůl, pepř

www.tacos.cz Aglio, olio e pomodoro (česnek, olej a rajčata): loupaná nakrájená rajčata, půl stroužku nastrouhaného česneku, oregáno, bazalka, sůl, pepř

www.tacos.cz Marinara (námořnická): oloupaná nakrájená rajčata, kapary, černé vypeckované olivy, 2 ančovičky

www.tacos.cz Alla romana (po římsku): mozzarella, loupaná nakrájená rajčata, ančovičky, bazalka, strouhaný sýr, sůl, pepř

www.tacos.cz Quattro stagioni (čtyři roční období): oloupaná nakrájená rajčata na celou pizzu, na jedné čtvrtině pak mozzarella, na druhé ančovičky, na třetí naložené houby, na čtvrté šunka, ale můžete si tuto quattro stagioni ozdobit, jak chcete

www.tacos.cz Quattro formaggi (na čtyřech sýrech): kousky nivy, mozzarely, ementálu a nastrouhaný parmazán

vloženo 16.08.2007    zobrazeno 2952x    verze pro tisk

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pečený mücver

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita