cpt. Cook
 

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pařížský slaný dort

Torta parigina

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 balíček křehkého těsta, 20 dkg mortadelly, 115 dkg francouzského sýra brie, 40 dkg žampiónů, 1/2 stroužek česneku, 4  vejce, 15 dkg gruyèru, 1/2 sklenky smetany, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby očistěte, umyjte a nakrájejte na plátky. Na pánvi lehce stříknuté olejem smažte stroužek česneku. Přidejte houby, ochuťte sekanou petrželkou, přidejte sůl a pepř a restujte asi deset minut. Rozválejte těsto a zakryjte jim dno kulaté koláčové formy pokryté papírem na pečení. Z pásků těsta udělejte asi 2 cm vysoké okraje kolem dokola. Na těsto rozložte plátky poloviny mortadelly, brie nasekaný na menší kousky a houby. Zasypejte zbylou mortadellou nakrájenou na tenké nudličky. Rozmíchejte vejce se strouhaným gruyerem a smetanou. dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte dort. Pečete na 170 °C asi 45 minut.
vloženo 11.11.2017    zobrazeno 1195x    verze pro tisk

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí