cpt. Cook
 

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Křehké těsto na slané koláče

Kukuřičné muffiny

Kukuřičný chléb gratinovaný se zeleninou a comté

Kynuté těsto na pizzu

Lilková pizza s olivami

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pařížský slaný dort

Torta parigina

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 balíček křehkého těsta, 20 dkg mortadelly, 115 dkg francouzského sýra brie, 40 dkg žampiónů, 1/2 stroužek česneku, 4  vejce, 15 dkg gruyèru, 1/2 sklenky smetany, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby očistěte, umyjte a nakrájejte na plátky. Na pánvi lehce stříknuté olejem smažte stroužek česneku. Přidejte houby, ochuťte sekanou petrželkou, přidejte sůl a pepř a restujte asi deset minut. Rozválejte těsto a zakryjte jim dno kulaté koláčové formy pokryté papírem na pečení. Z pásků těsta udělejte asi 2 cm vysoké okraje kolem dokola. Na těsto rozložte plátky poloviny mortadelly, brie nasekaný na menší kousky a houby. Zasypejte zbylou mortadellou nakrájenou na tenké nudličky. Rozmíchejte vejce se strouhaným gruyerem a smetanou. dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte dort. Pečete na 170 °C asi 45 minut.
vloženo 11.11.2017    zobrazeno 1061x    verze pro tisk

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza capricciosa

Pizza I.

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská