cpt. Cook
 

Mandlový pudink

Medový krém

Mléčný krém se žervé a ovocem

Mléčný vanilkový krém s citrónem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nougat glacé

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1.15 šálku crème fraîche nebo husté šlehačky, 4  bílky, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce vody, 15.15 dkg krystalového cukru, 2 lžíce medu nebo javorového sirupu, 3/4 šálku pražených a nasekaných mandlí, 3/4 šálku fíků a kandované pomerančové kůry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šlehačku vyšleháme, až tvoří vrcholky a dáme do chladničky. Z bílků vyšleháme lehčí sníh, povrch zasypeme moučkovým cukrem a pokračujeme ve šlehání, až vytváří lesklé, hladké pusinky.

www.tacos.cz Vodu s cukrem rozpustíme v hrnci a povaříme na hustý tmavší karamel, asi 4 minuty. Hotový je ve chvíli, kdy kapky z vařečky tvoří v chladné vodě tvrdé kuličky. Potom do něj vmícháme med a ještě jednou necháme přejít varem. Do sněhu z bílků v robotu pomalu zašleháváme karamelový sirup, naléváme jej tenkým pramínkem po stěnách mísy, trvat to může asi 10 minut. Potom do mísy přisypeme nasekané mandle, sekané sušené fíky, kandovanou pomerančovou kůru nebo podle chuti jiné kandované ovoce, šlehačku a ručně stěrkou pomalu vše jemně rovnoměrně promícháme. Směs vložíme do dortové nebo chlebové formy a dáme zmrazit. Před podáváním na pár vteřin nádobu ponoříme do horké vody, aby se uvolnila od stěn, nožem namočeným ve vodě objedeme okraje a vyklopíme. Podáváme s malinovým pyré nebo podobnou ovocnou šťávou.

vloženo 30.06.2013    zobrazeno 1484x    verze pro tisk

Ovocný krém

Plovoucí ostrovy v crème anglaise

Pudink plněný ovocem

Punčový dezert

Rýžový krém plněný jablky

Rýžový studený krém s jablečným pyré

Smetanový jahodový krém

Smetanový kakaový krém

Smetanový oříškový krém

Smetanový pomerančový krém

Španělský rýžový pudink

Tvarohová pěna s jahodami

Tvarohový kávový krém

Tvarohový krém pomerančový

Tvarohový krém s jahodami