cpt. Cook
 

Obložené špagety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Okurky s těstovinami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 30 dkg salátové okurky, 3 lžíce oleje, 15 dkg tuku, 1/2  žloutek, zelená petrželka, 6 dkg strouhaného tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Okurku opereme, a má-li silnou slupku, oloupeme. Po délce ji rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme v oleji. Přidáme rozkrájenou okurku a na mírném ohni pod pokličkou 8 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody s přidáním lžíce oleje. Scezené a okapané těstoviny vložíme do předehřáté mísy, vmícháme do nich nejprve rozšlehaný žloutek, pak rozehřátý tuk a podušené okurky. Nakonec vmícháme nadrobno rozsekanou petrželku a nastrouhaný sýr.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm. Okurky s těstovinami můžeme i zapékat.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1882x    verze pro tisk

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda