cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Spaghetti putanesca na pánvi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg špaget, 3 stroužky česneku, 8  ančoviček, 1/4 lžičky chilli vloček, 40 dkg třešňových rajčat, 3 dkg bazalky, sůl, mletý pepř, 4.15 dl kuřecího vývaru, 10 dkg oliv kalamata, 1/2 lžíce kaparů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi smíchejte špagety, drcený česnek, nasekané ančovičky a a lžíci oleje z ančoviček, chilli vločky, rajčata a nasekanou bazalku. Dochutťte solí a pepřem. Přidejte vývar a přiveďte k varu, přičemž špagety opatrně zatlačte do tekutiny. Jakmile se tekutina začne vařit, vařte 10-12 minut za občasného míchání, dokud se těstoviny neuvaří a nevytvoří se hustá rajčatová omáčka. Odstavte z ohně a vmíchejte rozpůlené olivy a nahrubo nasekané kapary. Rozdělte do nahřátých misek a podávejte posypané dalšími lístky bazalky a případně trochou parmazánu.
vloženo 13.03.2022    zobrazeno 375x    verze pro tisk

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana