cpt. Cook
 

Špagety se slaninou a vejci

Špagety se slávkami podle Flority

Špagety se sýrem a rozmarýnou

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

Špenátové lasagne na pánvi

Špenátový nákyp s nudlemi

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Tagliatelle con funghi
(Nudle s houbami)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou

Tagliatelle con mollica di pane e acciughe

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg tagliatelle, 8  ančoviček zbavených kostí, 1/2 dl panenského olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1/2  feferonka, 1/2 svazek zelené petrželky, 10 dkg strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do slané vody dáme vařit těstoviny, tagliatelle nebo fettuccine. Česnek oloupeme a rozpůlíme, dáme jej na pánev s rozehřátým dobrým panenským olivovým olejem. Nemá příliš zhnědnout, jen pustit svou chuť do oleje, pak jej odstraníme. Na druhé pánvi nasucho dorůžova opražíme strouhanku z bílého chleba. Když získá správnou barvu, stáhneme pánev z ohně. Do oleje přidáme ančovičky nakrájené na malé kousky a mícháme, dokud se nerozpustí. Na prkénku nadrobno nasekáme petrželku a přidáme k ančovičkám. Hotové těstoviny slejeme a promícháme v pánvi s ančovičkovou omáčkou, přidáme i strouhanku a podáváme na talířích ozdobené troškou podrcené sušené feferonky, petrželkou a pár kapkami šáfránového oleje.
vloženo 10.03.2012    zobrazeno 1864x    verze pro tisk

Tagliatelle s lesními houbami a burratou

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú