cpt. Cook
 

Špagety se sýrem a rozmarýnou

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

Špenátový nákyp s nudlemi

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tagliatelle con funghi

Nudle s houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin tagliatelle, 215 dkg čerstvých hub, 2  mladé cibulky, 2 stroužky česneku, 15 dkg másla, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 dl bílého vína, 1/2 lžíce zelené petrželky, 7 dkg parmezánu, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby (nejvhodnější jsou hříbky nebo klouzci, ale mohou to být v podstatě všechny druhy hub) očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi osmažte na másle a na oleji (půl na půl) jemně nasekanou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidejte houby a nechte zprudka osmahnout za stálého míchání. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podlijte vínem, přidejte jemně nasekanou petrželku (pouze z listové petržele, ne kudrnku) a chvíli pod pokličkou duste. Těstoviny (nejvhodnější jsou široké nudle tagliatelle) uvařte tak, aby byly al dente (ani málo, ani moc). Uvařené těstoviny sceďte a ještě horké je vhoďte do pánve s dušenými houbami. Řádně vše promíchejte, aby se chutě spojily - a podávejte s bílým vínem. Každou porci můžete posypat špetkou čerstvě nastrouhaného parmezánu. Doba přípravy je asi 25 minut.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2498x    verze pro tisk

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou
(Tagliatelle con mollica di pane e acciughe)

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)