cpt. Cook
 

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Reginette s janovským pestem

Reginette al pesto genovese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg reginette (těstoviny - dlouhé pásky se zvlněnými okraji), 15 g soli, 3 dkg bazalky, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dkg piniových semínek, 2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř podle chuti, 4 dkg strouhaného pecorina, 6 dkg parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně nasekáme česnek a bazalku, přídáme špetku soli, aby se zachovala přirozená zelená barva listů. Spolu piniovými oříšky spojíme obojí v hmoždíři (tradičně by to mělo být dřevěnou paličkou v mramorovém hmoždíři, při mixování v mixéru se z listů bazalky neuvolní tolik aroma), přidáme trochu oleje. V misce pak promícháme s ostatními složkami: strouhanými sýry, zbývajícím olejem a dosolíme a připepříme čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, na talíři k nim přidáme lžíci pesta a případně ozdobíme půlkami vlaškých ořechů.

www.tacos.cz

vloženo 13.03.2010    zobrazeno 2231x    verze pro tisk

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti con zucchine croccanti e feta
(Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta)