cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou

Pappardelle con porcini e fonduta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

pappardelle: 40 dkg hladké mouky 00, 2 dkg sušených hub, 1/2  vejce, 2 dl vody,

omáčky: 40 dkg čerstvých hub, 4 dkg pražených lískových ořechů, 1/2 stroužek česneku, 2  červené cibule, 1/2 snítka tymiánu, 10 dkg čerstvé smetany, 15 dkg grana padano, máslo, extra virgin olivový olej, 1/2 lžíce aceta balsamica, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené houby rozmixujte v mixéru na jemný prášek a smíchejte ho s moukou ve velké míse, přidejte vejce a postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Přikryjte těsto utěrkou a nechte ho 10 minut odpočívat. Poté těsto vyjměte a rozválejte nástavcem kuchyňského robotu na tenký plát o tloušťce 1-2 mm. Projeďte ho rádýlkem na široké pappardelle a nechte je na lehce pomoučeném plechu oschnout.

www.tacos.cz Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kousky a vařte ji na velmi mírném ohni na pánvi s trochou oleje a trochou vody asi 20 minut. Pokropte balzamikovým octem a několik minut restujte na prudkém plameni, přičemž je promíchejte jen v půlce doby. Z hub odstraňte zeminu, jemně je odrhněte kartáčkem a poté očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili veškeré nečistoty. Nakrájejte je na kousky a několik minut je smažte na prudkém ohni na pánvi s kouskem másla, hrstí tymiánových lístků a oloupaným česnekem. Snižte teplotu a nechte je dusit další 3 minuty, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Zvlášť zahřejte smetanu, přidejte po troškách strouhaný sýr a míchejte, dokud nevznikne krémová omáčka jako na fondue. Pappardelle uvařte ve vroucí osolené vodě se lžící oleje al dente, sceďte je a přelijte houbami. Ozdobte cibulí, rozdrcenými lískovými oříšky a servírujte se sýrovou omáčkou v omáčníku, z něhož si každý nabírá.

vloženo 02.02.2022    zobrazeno 412x    verze pro tisk

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)