cpt. Cook
 

Nudle zapečené s feferonkami

Nudle zapečené se sýrem a šunkou

Nudle zapékané se smetanou

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Itálie - Neapol   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pasta alla genovese

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg cibule, 150 dkg těstovin ziti, 40 dkg telecího masa, 10 dkg ricotty, 15 dkg mléka, 1/2  mrkev, tvrdý sýr, zelená petrželka, bílé víno, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev očistěte a nakrájejte na třetiny. Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte pár lžic oleje s mrkví a maso ze všech stran opečte dozlatova, asi 3-5 minut. Poté ho podlijte trochou bílého vína a nechte alkohol zcela odpařit.

www.tacos.cz Přidejte nakrájenou cibuli, půl sklenice vody a promíchejte. Stáhněte plamen, přikryjte pokličkou a duste asi 2 hodiny a 30 minut. Poté maso z hrnce vyjměte a cibuli nechte ještě vařit bez pokličky na trochu živějším ohni, aby se vysušila. Menší část masa rozdrobte na vlákna - použijete ji k dokončení pokrmů. Zbytek nakrájejte na kousky. Cibuli rozmixujte jen dvěma pulsy mixéru, abyste získali hrubou omáčku. Přendejte ji do pánve s masem na kousky. Ricottu rozmixujte s mlékem, dokud nevznikne hladký krém.

www.tacos.cz Ziti uvařte al dente jv osolené vroucí vodě. Sceďte je a přendejte do pánve s cibulí a masem. Přidejte trochu oleje, špetku strouhaného sýra a minutu restujte. Podávejte ziti na lžíci ricottového krému a završte vlákny masa, které jste si odložili stranou, plus zelenou petrželkou.

www.tacos.cz 'Genovese' je typická příprava neapolské kuchyně, která pochází z poloviny 19. století. S Janovem to však nemá nic společného: zdá se, že omáčku z masa a cibule vařila komunita Janovčanů, která žila ve čtvrti Quartieri Spagnoli. Jiní tvrdí, že to byl vynález kuchaře z Ženevy (genevois) ve službách tehdejší neapolské aristokracie.

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 3x    verze pro tisk

Pasta alla Norcina

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta alla zozzona

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)